Μήνυση κατά παντός υπευθύνου θα καταθέσει αύριο Δευτέρα ο γνωστός δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος Τήλου κ. Ι. Ιωαννίδης, για το γεγονός ότι το νησί έχει μείνει χωρίς γιατρό!
Εδώ και έξι ημέρες οι κάτοικοι του νησιού βρίσκονται στο έλεος του Θεού, αφού η θητεία του αγροτικού γιατρού έληξε και οι αρμόδιοι δεν φρόντισαν για την κάλυψή της.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως την Πέμπτη, ηλικιωμένη που παρουσίασε λοίμωξη του αναπνευστικού και η κατάστασή της κρίθηκε σοβαρή, μεταφέρθηκε στη Ρόδο με πλοίο της Dodekanisos Seaways, που συμπτωματικά πέρασε από την Τήλο, όπως λέει ο κ. Ιωαννίδης, ο οποίος την Παρασκευή επισκέφθηκε την εισαγγελέα και την ενημέρωσε σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο νησί.
Ο κ. Ι. Ιωαννίδης μιλώντας στην «δ», καταγγέλλει την παντελή αδιαφορία των βουλευτών, παρά το γεγονός ότι είναι ενήμεροι για το γεγονός πως ένα ολόκληρο νησί είναι χωρίς γιατρό σε μια περίοδο που οι ιώσεις θερίζουν ηλικιωμένους και μικρά παιδιά. Στο νησί εκτίει την θητεία του ένας στρατιώτης, που μόλις τελείωσε την ιατρική και αδυνατεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες ενός ολόκληρου νησιού, καθώς δεν έχει ούτε την εμπειρία ούτε την δυνατότητα αυτή.
«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή αυτή τη στιγμή στην Τήλο. Ολοι οι αρμόδιοι είναι ενήμεροι για το γεγονός ότι δεν υπάρχει γιατρός στο νησί αλλά η θέση παραμένει κενή. Φανταστείτε να συμβεί κάποιο ατύχημα, να τραυματιστεί κάποιος ή να αρρωστήσει σοβαρά… Τι θα γίνει; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη; Ο Θεός να βάλει το χέρι του να μην γίνει κανένα κακό… Μιλάμε για ανθρώπινες ψυχές που έχουν αφεθεί στην μοίρα τους. Επισκέφθηκα την εισαγγελέα την οποία ενημέρωσα για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και την Δευτέρα θα καταθέσω μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα το 2017!», δηλώνει στην «δ» ο κ. Ι. Ιωαννίδης, ο οποίος μάλιστα έκανε γνωστό ότι έχει ενημερωθεί για το θέμα ο υφυπουργός Υγείας κ. Π. Πολάκης από την δήμαρχο του νησιού κ. Μ. Καμμά-Αλειφέρη, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει αναληφθεί καμία πρωτοβουλία για την κάλυψη της θέσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ