Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα των τελευταίων ετών ήταν η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν, στόχος ο οποίος δείχνει να επιτυγχάνεται την τελευταία διετία.

Είναι αξιοσημείωτο ότι τον περασμένο Νοέμβριο οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις παρουσίασαν αύξηση σε ετήσια βάση της τάξεως του 13,4% και συνεχίζοντας την ανοδική πορεία που παρατηρήθηκε τόσο τον Σεπτέμβριο (+13,5%) όσο και τον Οκτώβριο (+25,5%). Συνολικά, οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις παρουσίασαν αύξηση 8,9% όσον αφορά το 11μηνο, ξεπερνώντας τα 16,5 εκατ., ενώ οριακά αυξημένες (0,3%) σε επίπεδο 11μηνου ήταν και οι οδικές αφίξεις που διαμορφώθηκαν στα 11,3 εκατ.

 Η αύξηση που παρατηρήθηκε σε μήνες που δεν θεωρούνται ότι ανήκουν στη θερινή σεζόν όπως είναι ο Μάρτιος, ο Απρίλιος, ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος είναι ο κύριος λόγος που υπάρχει η αίσθηση ότι το πρόβλημα της εποχικότητας που αντιμετωπίζει ο ελληνικός τουρισμός δείχνει πλέον να αμβλύνεται και ότι το στοίχημα της επιμήκυνσης της τουριστικής σεζόν έχει αρχίσει να το κερδίζει ο κλάδος. Βέβαια, υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος μέχρι να μπορούμε να πούμε ότι η Ελλάδα έχει πετύχει να είναι τουριστικός προορισμός καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι η αύξηση των διεθνών αεροπορικών αφίξεων στα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς θεωρείται ως μία ένδειξη ότι οι δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας μπορούν να εξελιχθούν σε διεθνείς προορισμούς city break που είναι ένας ακόμη στόχος που έχει τεθεί από τους φορείς του τουριστικού κλάδου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αφίξεις στο αεροδρόμιο της Αθήνας αυξήθηκαν κατά 14,8% τον Οκτώβριο και κατά 13,5% τον Νοέμβριο, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ήταν 21,1% και 15,1%.

Ημερησία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ