Ακόμη ένα κεφάλαιο στην έρευνα των τουρκικών αρχών γύρω από την δραστηριότητα του προσωρινά κρατούμενου 31χρονου Ροδίτη κρεοπώλη, ο οποίος συνελήφθη στο Αϊβαλί της Τουρκίας, από υπαλλήλους του Τελωνείου στην περιοχή Ιψάλα, την 4η Αυγούστου 2016, για απόπειρα μεταφοράς και για κατοχή ποσότητας 49 κιλών και  428 γραμμαρίων ηρωίνης, θα γραφεί αύριο, με την ακρόαση των δικηγόρων του από Εισαγγελέα της Τουρκίας.
Σύμφωνα με την Τουρκική νομοθεσία ο κατηγορούμενος ή οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του μπορουν να εκθέσουν αναλυτικώς στον Εισαγγελέα, που έχει χρεωθεί την υπόθεση, την υπερασπιστική τους γραμμή, πριν την εισαγωγή της υπόθεσης σε δίκη στο αρμόδιο κακουργιοδικείο και σε ημερομηνία που θα οριστεί.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Ροδίτης συνήγορος υπεράσπισής του κ. Στέλιος Κιουρτζής θα μεταβεί σήμερα στο Αϊβαλί για τον συγκεκριμένο σκοπό και μαζί με τους Τούρκους συναδέλφους του κ.κ. Μουσταφά Ισίκ και Οζτουρκέρ Ερνογάν, θα προβάλουν τα υπερασπιστικά τους όπλα.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», η τεράστια ποσότητα ηρωίνης βρέθηκε σε ένα αυτοκίνητο τύπου SUV μάρκας Volkswagen ο αριθμός κυκλοφορίας του οποίου είναι καταχωρημένος, στο όνομα του 31χρονου.
Ο 31χρονος δηλώνει θύμα Αλβανού, που του υποσχέθηκε αμοιβή ύψους 5.000 ευρώ για να μεταφέρει άγνωστο στον ίδιο αντικείμενο από την Τουρκία στην Αθήνα μέσω της Μυτιλήνης, διαβεβαιώνοντάς τον, όμως, ότι δεν πρόκειται για τίποτε παράνομο.
Οι ανωτέρω δικηγόροι του 31χρονου κι ο Ροδίτης δικηγόρος κ. Γ. Κυπραίος, έχουν υποβάλει μια σειρά από αιτήματα στις τουρκικές αρχές για να αποδείξουν ότι ο εντολέας τους δεν είχε καμία γνώση ότι μετέφερε ηρωίνη και συγκεκριμένα αίτημα για δακτυλοσκόπηση των συσκευασιών ηρωίνης που κατασχέθηκαν, έλεγχο από το video εξωτερικής μαγνητοσκόπησης στον χώρο στάθμευσης που είχε αφήσει το αυτοκίνητο και αίτημα για να εξεταστεί ιατρικά και ψυχιατρικά καθώς έχει υποστεί τραύμα στο κεφάλι στο παρελθόν και λαμβάνει αγωγή.
Επιπλέον διατείνονται ότι η κατάθεση που έδωσε, προανακρινόμενος, έγινε χωρίς την παρουσία διερμηνέα από την κατάσταση των δικαστηρίων και τυγχάνει άκυρη.
Πάντως απόδειξη της ύπαρξης και λειτουργίας στα ελληνοτουρκικά νησιωτικά σύνορα κυκλώματος διακίνησης ηρωίνης είναι τρίτη σύλληψη, αυτή τη φορά από τις τουρκικές αρχές στο λιμάνι του Τσεσμέ, Έλληνα διακινητή ηρωίνης βάρους 32,850 κιλών!
Θυμίζουμε ότι δυο μέρες μετά, τη σύλληψη του Ροδίτη, στις 6 Αυγούστου άλλη μεγάλη ποσότητα ηρωίνης, βάρους 16,861 κιλών εντόπισε ο σκύλος ανιχνευτής του τελωνείου της Μυτιλήνης σε αυτοκίνητο πολυτελείας Έλληνα επιβάτη του πλοίου της γραμμής Αϊβαλί -Μυτιλήνη.
Συνολικά δηλαδή μέσα σε ένα μήνα σε τρεις περιπτώσεις, Έλληνες πάντα διακινητές, με αυτοκίνητα πολυτελείας με ελληνικά νούμερα, προσπάθησαν να περάσουν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου με πλοία της γραμμής συνολικά σχεδόν 100 κιλά ηρωίνης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ