Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με θέμα την αντιμετώπιση του συγκοινωνιακού προβλήματος στη νησιωτική Ελλάδα .
Την σύσκεψη συντόνιζαν: Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κος Παναγιώτης Κουρουπλής, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κος Χρήστος Σπίρτζης και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κος Νεκτάριος Σαντορινιός.
Κλήθηκαν και έλαβαν μέρος: Εκπρόσωποι των Περιφερειών και των Περιφερειακών Ενώσεων Νησιωτικών Δήμων, καθώς και οι εκπρόσωποι των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εταιριών.
Ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος ως Πρόεδρος της Π.Ε.Δ Νοτίου Αιγαίου στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά. Συγκεκριμένα:
Στην έλλειψη διασύνδεσης τους με τις Πρωτεύουσες των Νομών και ακολούθως με τον Πειραιά και την Αθήνα, στην έλλειψη αξιόπιστων ακτοπλοϊκών μέσων, στο υψηλό κόστος μεταφορών, αλλά και στην έλλειψη υποδομών και λιμενικών έργων, τονίζοντας την ανάγκη της θέσπισης του μεταφορικού ισοδύναμου και των τακτικών συνδυασμένων δρομολογίων, ως την ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας προς τους νησιώτες, ώστε να νοιώσουν την αίσθηση της ίσης αντιμετώπισης με τους πολίτες άλλων περιοχών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ