Σ­το προσεχές διάστημα και πιθανότατα στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, αναμένεται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του ΠΡΟΤΟΥΡ προκειμένου να συζητηθεί το πλαίσιο της λειτουργίας του, το 2017.
Υπενθυμίζεται ότι για το δεύτερο μισό του 2016 είχε εγκριθεί  η επιχορήγηση του ΠΡΟΤΟΥΡ με το χρηματικό ποσό των 300.000 ευρώ από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ κατατέθηκε από το Δήμο Ρόδου και αίτημα έγκρισης του υπ’αρ. 52/2016 χρηματικού εντάλματος για την επιχορήγηση με ακόμη 200.000 ευρώ (αίτημα το οποίο ωστόσο …εκκρεμεί).
Όσα χρήματα δεν απορροφήθηκαν από τα 300.000 ευρώ το 2016 (λόγω «έλλειψης χρόνου») αναμένεται να «επιστρέψουν» το 2017 με τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την συνέχιση των δράσεων προβολής. Παράλληλα θα ακολουθηθεί η ίδια με πέρυσι διαδικασία για τη νέα επιχορήγηση του Οργανισμού το νέο έτος.
Σημειώνεται ότι η χρηματοδότηση του ΠΡΟΤΟΥΡ εξασφαλίσθηκε το 2016 όταν έγινε τροποποίηση του καταστατικού του Οργανισμού προκειμένου να είναι σύμφωνο με τις επιταγές του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στην πρώτη γενική συνέλευση του ΠΡΟΤΟΥΡ θα τεθεί η στρατηγική προβολής που θα ακολουθήσει ο Οργανισμός, θα αποφασισθεί σε ποιες τουριστικές εκθέσεις θα πάρει μέρος η Ρόδος αυτόνομα, σε ποιες θα συμμετέχει μέσω της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και σε ποιες μέσω του ΕΟΤ. Επίσης θα συζητηθούν εξειδικευμένες δράσεις προβολής που θα εφαρμοστούν ώστε να καλυφθεί το 2017 το όποιο κενό δημιουργήθηκε στην τουριστική προώθηση του νησιού της Ρόδου κατά τη διάρκεια του 2016 λόγω της «αδράνειάς» του.
Μιλώντας στη «δ» η αντιδήμαρχος Τουρισμού και μέλος του δ.σ. του ΠΡΟΤΟΥΡ, Μαρίζα Χατζηλαζάρου, τόνισε ότι απαιτείται προφανώς να υπάρξει ένας συγκεκριμένος σχεδιασμός προβολής, είναι όμως απαραίτητη προϋπόθεση και η στήριξη του ΠΡΟΤΟΥΡ από όλους όσοι εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στην τουριστική αλυσίδα ή  επωφελούνται από τον τουρισμό.
«Υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο για την προβολή της Ρόδου, το οποίο πιστεύω ότι πρέπει να μπει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης ώστε να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες όλων. Πιστεύω ότι θα πρέπει να καταλήξουμε όλοι μαζί σε μία συγκεκριμένη στρατηγική τουριστικής προβολής για τη Ρόδο. Απαιτείται ένας κοινός στόχος ο οποίος θα πρέπει να υποστηριχθεί από όλους.
Ο Δήμος Ρόδου έχει αποδείξει ότι θέλει και υποστηρίζει ουσιαστικά τον Οργανισμό, ο οποίος αναμφίβολα αποτελεί ένα μοναδικό εργαλείο προβολής. Απαιτείται όμως πλέον η έμπρακτη υποστήριξη του ΠΡΟΤΟΥΡ και από κάθε άλλο φορέα… Οι σημερινές συνθήκες απαιτούν όσο ποτέ άλλοτε να τεθούν κάποιες συγκεκριμένες προτεραιότητες, όπως κάνει κάθε καλός νοικοκύρης. Αν δεν υπάρξει υποστήριξη απ’ όλους όσοι επωφελούνται από τον Τουρισμό, δεν θα είναι τόσο εύκολο το έργο του ΠΡΟΤΟΥΡ», είπε η κ. Χατζηλαζάρου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ