Σε ανάκληση της λειτουργίας των ιατρείων τους προχωρούν αρκετοί ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί. Το νέο Ασφαλιστικό αποτελεί σημαντική επιβάρυνση για τους εν ενεργεία επαγγελματίες, υποθηκεύοντας το μέλλον των επόμενων γενεών.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε χθες το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), σημειώνοντας ότι θα προσφύγει στα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια κατά των διατάξεων του ασφαλιστικού νόμου.

«Γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς κατάστασης» αναφέρει στο «Εθνος» ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης: «Κατά τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του Συλλόγου μετά την Πρωτοχρονιά, δεκάδες γιατροί έχουν υποβάλει αιτήσεις για διακοπή λειτουργίας του ιατρείου τους». Το νέο σύστημα «είναι καταστροφικό, καθώς προβλέπει μείωση των νέων συντάξεων κατά 25%, δήμευση έως και 70% του καθαρού εισοδήματος και τετραπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών» επισημαίνει το προεδρείο του ΙΣΑ. Ο ΙΣΑ εκτιμά ότι το σύστημα καταλογισμού εισφορών, οδηγεί τη μεσαία τάξη στη φτωχοποίηση και κηρύττει τον πόλεμο στους νέους, τους οποίους οδηγεί στην ξενιτιά.

«Εξόντωση»
Η κυβέρνηση ?όπως αναφέρει ο ΙΣΑ? έχει ιστορικές ευθύνες για τις καταστροφικές συνέπειες αυτού του κοινωνικά ανάλγητου ασφαλιστικού και φορολογικού συστήματος, το οποίο οδηγεί σε εξόντωση τους ασφαλισμένους: «Πουθενά στην ΕΕ δεν υπάρχει ανάλογο σύστημα το οποίο να κατανέμει τόσο ανισοβαρώς τα βάρη μεταφέροντας το πρόβλημα στις επόμενες γενεές».

Σύμφωνα με τους γιατρούς, οι άμεσες συνέπειες από την εφαρμογή του νέου συστήματος θα είναι να κλείσουν χιλιάδες ιατρεία και εργαστήρια, με αποτέλεσμα η Υγεία να παραδοθεί στους μεγάλους ομίλους του εξωτερικού που θα λειτουργούν με φτηνό ιατρικό προσωπικό.

Το ΔΣ του ΙΣΑ προειδοποιεί ότι «θα εξαντλήσει όλα τα μέσα προκειμένου, ακόμα και την ύστατη στιγμή, να διασώσει τον ιατρικό κόσμο από τον αφανισμό. Πρόκειται άμεσα να εξεταστεί η νομιμότητα τόσο της πρόσφατης εγκυκλίου όσο και των άλλων κανονιστικών πράξεων που θα εκδοθούν και η δυνατότητα προσφυγής στη Δικαιοσύνη σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο».

Δ. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ-ΕΘΝΟΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ