Πολύπλευρη στόχευση έχει η σημερινή περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λέσβο. Το νησί αυτό του Βορειανατολικού Αιγαίου βρέθηκε στην επικαιρότητα τις τελευταίες μέρες για τέσσερις θανάτους προσφύγων στον καταυλισμό της Μόριας. Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ θα απευθυνθεί προς τους νησιώτες και τις προτάσεις της ΝΔ τόσο σε ότι αφορά τα προβλήματά τους που βρέθηκαν στο επίκεντρο της δημοσιότητας από την προσφυγική κρίση όσο και με το ΦΠΑ.

AdTech Ad

Όπως είναι φυσικό δεν θα λείψουν τα μηνύματα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προς την Τουρκία η οποία το τελευταίο διάστημα καλλιεργεί συστηματικά την ένταση με τις συνεχείς παραβιάσεις και παραβάσεις στο Αιγαίο και τις προκλητικές δηλώσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων της.

Το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη είναι ενδεικτικό αυτών των στοχεύσεων, καθώς θα έχει συναντήσεις με την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και με το Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, ενώ θα συμμετάσχει και σε σύσκεψη με τοπικούς φορείς στο Επιμελητήριο του νησιού. Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης θα περάσει από το κέντρο προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια και θα μεταβεί στο χωριό, όπου θα συνομιλήσει με τους κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην περιοχή λόγω του προσφυγικού. Στο πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη περιλαμβάνεται και επίσκεψη στην έδρα της 98 ΑΔΤΕ (Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής). Ενώ τέλος ο πρόεδρος της ΝΔ θα μιλήσει και σε συγκέντρωση του κόμματος στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στο πλαίσιο της κοπής της πίτας της ΝΟΔΕ Λέσβου.

Για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη υπάρχει ένα διπλό στοίχημα σε ότι αφορά το προσφυγικό. Έχοντας επιλέξει κατά κύριο λόγο να στοχεύσει στην προσέλκυση απογοητευμένων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ασκούσε κριτική από τα αριστερά κατά του Γιάννη Μουζάλα και της κυβέρνηση για έλλειψη ανθρωπισμού με αφορμή την κατάσταση στους προσφυγικούς καταυλισμούς.

Ταυτόχρονα σε αντίθεση με την τοποθέτησή της σε γεγονότα όπως αυτά του Ωραιοκάστρου που προσπαθούσε να ισορροπήσει ανάμεσα στις τοπικές αντιδράσεις και τις ευθύνες της κυβέρνησης, η ΝΔ με αφορμή το τελευταίο κρούσμα βίας από βουλευτές της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα κατά της φοίτησης προσφυγόπουλων σε σχολείο περιοχής καταδίκασε ευθέως ρατσιστικές και ξενοφοβικές αντιδράσεις. Μένει λοιπόν να φανεί κατά πόσο θα μπορέσει θα πετύχει το στόχο της προσέλκυσης απογοητευμένων ψηφοφόρων της κυβέρνησης και ταυτόχρονα να θωρακιστεί από διαρροές από τα δεξιά της.

news247.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ