Ησυχα και ειρηνικά έκανε ποδαρικό στη Ρόδο το νέο έτος 2017. Η καινούρια χρονιά μπήκε με το… δεξί,  δείχνοντας καλά σημάδια για την πορεία που θα ακολουθήσει.
Το πρώτο κλάμα του έτους 2017 ακούστηκε στη Ρόδο στη μαιευτική κλινική της Euromedica, στις 9.38 το πρωί της Κυριακής, 1η Ιανουαρίου,  από ένα πανέμορφο κοριτσάκι, βάρους 2  κιλών και 955 γραμμαρίων.
Το γλυκύτατο κοριτσάκι, έφερε στον κόσμο η κ. Μαριέτα Καλογήρου με καισαρική και την πολύτιμη φροντίδα του μαιευτήρα-γυναικολόγου κ. Γ. Πλάτση. Πρόκειται για το πρώτο παιδί της οικογένειας Γεωργίου Δαρζέντα-Μαριέττας Καλογήρου.
«Δεν θα μπορούσα να ζητήσω καλύτερο δώρο για την Πρωτοχρονιά. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που με την έλευση του νέου χρόνου, υποδεχθήκαμε την κορούλα μας.
Θέλω με την ευκαιρία να ευχαριστήσω πολύ τον γιατρό μας κ. Γιώργο Πλάτση», δήλωσε στη “δ”, η μητέρα του μωρού.
Τους γονείς επισκέφθηκε και ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο οποίος τους συνεχάρη και δώρισε συμβολικά στην οικογένεια μία εικόνα της Παναγίας Τσαμπίκας.
Το πρώτο μωρό στο νοσοκομείο της Ρόδου γεννήθηκε την Δευτέρα 2 Ιανουαρίου  στις 10.30  το πρωί. Πρόκειται για ένα υγιέστατο   κοριτσάκι βάρους 3 κιλών και 150 γραμμαρίων  το οποίο γεννήθηκε με  καισαρική, που πραγματοποίησε ο μαιευτήρας-γυναικολόγος κ. Ιωάννης Καβαλάκης. Οι ευτυχείς γονείς είναι ο κ. Σαλεπτσή Ερχάν και η κ. Σελλαβτζή Μπεχιτζέ. Πρόκειται για το δεύτερο παιδί της οικογένειας, που πλέει σε πελάγη ευτυχίας.
«Είναι μεγάλη η χαρά μας που υποδεχθήκαμε μαζί με το νέο έτος την κορούλα μας. Είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να μας φέρει η νέα χρονιά», δήλωσε στη «δ» ο πατέρας της τρισχαριτωμένης μικρούλας.
Στο λιμάνι της Ρόδου… ποδαρικό  έκανε  στις 6.30 το πρωί της Δευτέρας το πλοίο  «Βιτσέντζος Κορνάρος». Το πλοίο αναχώρησε στις 5.30 το πρωί από το λιμάνι της Ρόδου για την Χάλκη, επέστρεψε όμως καθώς παρουσίασε μηχανική βλάβη, εν πλω.  Το προγραμματισμένο δρομολόγιο έμεινε ανεκτέλεστο, ουσιαστικά όμως ως πρώτη άφιξη στο λιμάνι της Ρόδου το 2017 κατεγράφη αυτή του «Βιτσέντζος Κορνάρος».
Ποδαρικό στο αεροδρόμιο της  Ρόδου  έκανε αεροσκάφος της Ολυμπιακής,  που εκτελούσε την πτήση (204) Αθήνα – Ρόδος. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο  στις 10.00 το πρωί της Πρωτοχρονιάς και αποβίβασε 65 επιβάτες. Η πρώτη πτήση του 2017 που αναχώρησε από το αεροδρόμιο «Διαγόρας» με προορισμό την Αθήνα ήταν η 201 της Ολυμπιακής στις 6.40 το πρωί της Κυριακής.
Tο πρώτο συμβάν  κατεγράφη στην Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου,  τις πρώτες πρωινές  ώρες μετά την έλευση του νέου έτους. Συγκεκριμένα ζητήθηκε  η επέμβαση της αστυνομίας καθώς δράστης υπό την επήρεια μέθης προκάλεσε υλικές ζημιές σε εμπορικό κατάστημα στο κέντρο της πόλης. Σε βάρος του δράστη κινήθηκε η προβλεπόμενη αυτόφωρη διαδικασία.
Ένα ατύχημα υλικών ζημιών ενεργοποίησε την Τροχαία Ρόδου στις 13.15  της Πρωτοχρονιάς. Στη συγκεκριμένη περίπτωση  ένα αυτοκίνητο στην οδό Φιλίππων, κάνοντας όπισθεν, χτύπησε πάνω σε σταθμευμένο όχημα.
Επέμβαση της ΠΥΡ ζητήθηκε στις 7.30  το απόγευμα  της Πρωτοχρονιάς προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος πυρανίχνευσης σε τουριστικό πρακτορείο επί της λεωφόρου Λίνδου. Ευτυχώς όμως διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξε συμβάν.
Πολλά περιστατικά μέθης κλήθηκαν να διαχειριστούν ιατροί και νοσηλευτές στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου τις πρώτες πρωινές ώρες της Πρωτοχρονιάς. Όπως αναφέρει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, πρόκειται για μία συνηθισμένη κατάσταση για την οποία είχαν προετοιμαστεί καταλλήλως.
Την Πρωτοχρονιά το πρωί,  τελέστηκε η καθιερωμένη δοξολογία από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο στον ιερό ναό του Ευαγγελισμού. Στην δοξολογία παρέστησαν βουλευτές, ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και Φορέων, καθώς και των Σωμάτων Ασφαλείας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ