Ένας καυγάς με …ουρά στήθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση και τον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Οικονομικών, ζήτησε να πάρει τον λόγο για να απαντήσει επί προσωπικού στον Κυριάκο Μητσοτάκη (ο οποίος τον είχε εγκαλέσει για την επιστολή που παραδέχεται ότι έχουν υλοποιηθεί μόνο το 1/3 των προαπαιτούμενων), ωστόσο ο κ. Βούτσης αρνήθηκε και μάλιστα με αυστηρό ύφος, δείχνοντας ότι οι δυο τους έχουν …προηγούμενα.

«Θα ήθελα τον λόγο επί προσωπικού», ακούστηκε να λέει ο Υπουργός Οικονομικών, και ο Νίκος Βούτσης επιτακτικά φώναζε «όχι». Ο Ε. Τσακαλώτος επίμονα, με την σειρά του φώναζε «όχι», για να απαντήσει ο κ. Βούτσης:  «Το όχι, όχι σε μένα»! «Αυτά είναι απαράδεκτα» ανταπάντησε ο υπουργός, αλλά βρήκε τοίχος απέναντί του.

«Τα απαράδεκτα και άλλα τέτοια δεν θα τα λέτε εδώ. Εξηγηθήκαμε», είπε ο κ. Βούτσης με τον Αλέξη Τσίπρα σε ρόλο πυροσβέστη να ακούγεται να λέει «Έλα ρε»! Είναι, μάλιστα, ενδεικτικό ότι ο κ. Τσακαλώτος, όταν ολοκλήρωσε την ομιλία του ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν θέλει να πάρει τον λόγο!

Επί του θέματος τοποθετήθηκαν και πηγές της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για πλήρη διάσταση απόψεων ανάμεσα στον πρωθυπουργός και τον Υπουργό Οικονομικών. Όπως τόνιζαν ο κ. Βούτσης ανάγκασε τον Ε. Τσακαλώτο σε «σιωπή προκειμένου να μιλήσει ο Α. Τσίπρας. Όταν, δε, σε δεύτερο χρόνο του έδωσε τον λόγο εκείνος αρνήθηκε να τον πάρει».

Με χιούμορ, που υποδεικνύει ότι όντως κάτι συμβαίνει, αντιμετώπισαν κυβερνητικές πηγές την κόντρα Τσακαλώτου – Βούτση, υποδεικνύοντας την ΝΔ ως «ηθικό αυτουργό». «Καλύφθηκε από την απάντηση του πρωθυπουργού και δεν χρειάζεται να πάρει τον λόγο», σχολίαζαν σχετικά.

liberal.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ