Την συμμετοχή του στις δημοτικές εκλογές του 2019 πρόκειται να ανακοινώσει επίσημα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, κ. Στράτος Καρίκης στην εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της δημοτικής παράταξης «ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ» που ηγείται, την 1η Μαρτίου 2017 στο ξενοδοχείο «Πλάζα».
Σε δηλώσεις του στη «δημοκρατική» ο κ. Καρίκης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες λέγοντας: «Αρχίζουμε  ένα αγώνα νέων  ανθρώπων,  νέων ιδεών, χωρίς χρώματα και διαχωριστικές γραμμές με μοναδικό σκοπό, κάνοντας ανατροπές, να φέρουμε τη Ρόδο μας στη ψηλή θέση που της ανήκει.
Να ανοίξουμε  το Δήμο σε ανθρώπους και ιδέες. Να  αλλάξουμε νοοτροπίες και συμπεριφορές. Την 1η Μαρτίου 2017 η δημοτική παράταξή μας στο ξενοδοχείο ΠΛΑΖΑ  στις 7:30  το απόγευμα  ανοίγει την καρδιά της  και  την πόρτα της,  ξεκινώντας με επικεφαλής τον Στράτο Καρίκη την πορεία της για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019.   Σας καλούμε όλοι να είσθε εκεί».
Υπενθυμίζεται ότι η παράταξη ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ του κ. Καρίκη, πέρασε στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών του 2014 αποσπώντας τελικά το αξιοθαύμαστο ποσοστό του 46,79%. Μάλιστα, πολλοί αναφέρουν ότι ο κ. Καρίκης θα μπορούσε να είχε κερδίσει τις εκλογές ήδη από τον πρώτο γύρο σε περίπτωση που δεν είχαν δημιουργηθεί προβλήματα με τον συνδυασμό του Χατζή Χατζηευθυμίου, που υποστήριξε η τοπική Νέα Δημοκρατία.
Σημειώνεται ότι ο κ. Καρίκης είχε πάρει στον α’ γύρο 13.705 ψήφους (ποσοστό 23,33%) και στον β’ γύρο 24.002 ψήφους (ποσοστό 46,79%), προσθέτοντας επιπλέον 8.300 ψήφους!
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καρίκης ήδη μετά το πέρας των δημοτικών εκλογών του 2014 δεν σταμάτησε ποτέ να ενδιαφέρεται για τα θέματα της Ρόδου και να έχει συναντήσεις με φορείς και πολίτες. Μάλιστα πολύ συχνά με παρεμβάσεις του στο δημοτικό συμβούλιο και με αρθρογραφία του στα τοπικά ΜΜΕ, αναδεικνύει όλα αυτά τα θέματα, στα οποία η δημοτική αρχή δεν δίνει λύσεις με τους πολίτες να αγανακτούν.
Στο τελευταίο διάστημα, ο κ. Καρίκης έχει πυκνώσει τις επαφές του με πολίτες και φορείς οι οποίοι θέλουν να δουν τη Ρόδο να αποκτήσει ξανά την παλιά της αίγλη, να δουν τη Ρόδο να προσφέρει την ποιότητα ζωής που αξίζει και προσδοκά ο κάθε κάτοικος του νησιού. Όπως και ο ίδιος έχει δηλώσει συχνά, αποτελεί βασικό του στόχο, έχοντας δίπλα του νέους, καταρτισμένους ανθρώπους με μεράκι και όρεξη να προσφέρουν στον τόπο, ανθρώπους οι οποίοι δεν βλέπουν διαχωριστικές γραμμές, να δουλέψει για μία Ρόδο αντάξια των προσδοκιών του Ροδίτη και της Ροδίτισσας! Άλλωστε η πορεία του κ. Καρίκη στα κοινά και η εμπειρία που έχει αποκτήσει εξασφαλίζουν τα εχέγγυα για μία δυναμική διεκδίκηση όλων όσων αξίζει η Ρόδος.
Όπως όλα δείχνουν ο κ. Στράτος Καρίκης είναι έτοιμος να ανοίξει την κούρσα της διεκδίκησης του Δήμου της Ρόδου!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ