Ως μία καλή… γέφυρα επικοινωνίας με τους κατοίκους των ελληνικών νησιών βλέπει η Νέα Δημοκρατία το προσφυγικό, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και να ετοιμάζει συγκεκριμένες κινήσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης ετοιμάζει επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και παράλληλα θα επιχειρήσει να δείξει πως ο ίδιος είναι έτοιμος, εφόσον γίνουν εκλογές, να αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες και σε αυτόν τον τομέα, ώστε να ανακουφιστούν τα νησιά που έχουν υποστεί το μεγαλύτερο βάρος.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ μέρα με τη μέρα εντείνει τις προεκλογικές του δράσεις και την Παρασκευή ετοιμάζει επίσκεψη στη Λέσβο, όπου και θα παρουσιάσει ένα πακέτο μέτρων που προτείνει το κόμμα του σχετικά με τη διαχείριση του προσφυγικού.

«Εισαγωγή» της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας αποτελεί η σύσκεψη που είχε την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους δημάρχους των νησιών του Αιγαίου, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην οδό Πειραιώς στο Μοσχάτο.

Στη διάρκεια της σύσκεψης αυτής, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα 5 νησιά του Β.Α. Αιγαίου αποτελούν προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία.

Στο πλαίσιο αυτό, θα αναπτύξει τις συγκεκριμένες προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας μαζί με το εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Μυτιλήνη, το απόγευμα της Παρασκευής.

Πηγή: reporter.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ