Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι τα Ίμια είναι ελληνικό έδαφος και πως «η μετάβαση του υπουργού Άμυνας, αλλά και οποιουδήποτε άλλου πολίτη είναι βόλτα στο σπίτι του».

Ο υπουργός Άμυνας επισήμανε ότι το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων είναι υψηλό και κανείς Έλληνες δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται, ενώ επισήμανε ότι η Τουρκία είναι εκείνη που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συνθήκες. Υπογράμμισε επίσης, αναφορικά με τις απειλές για το προσφυγικό, ότι η Τουρκία έχει υπογράψει συμφωνίες όχι μόνο με την Ελλάδα, αλλά και με την ΕΕ -μέλος της οποίας επιθυμεί να γίνει- και με το ΝΑΤΟ.

Ο Πάνος Καμμένος αναφερόμενος στο κλείσιμο της αξιολόγησης σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της, αλλά «υπάρχουν δύο γιατροί, οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ που δίνουν διαφορετικές συνταγές στον ίδιο ασθενή».

«Η συμφωνία για το προσφυγικό δεν αφορά διμερώς την Ελλάδα και την Τουρκία. Εχει υπογράψει τρεις συμβάσεις και παίρνει χρήματα. Η μία συμφωνία είναι με το ΝΑΤΟ: Όποιος διασώζεται εντός ελληνικών χωρικών υδάτων πρέπει να επιστρέφει στην Τουρκία. Αν τολμάει ο Ερντογάν ας τις απευθύνει τις απειλές στο ΝΑΤΟ ή τον Τραμπ που προσπαθεί να βρει επαφή. Θέλουμε την ειρήνη, Δεν επιδιώκουμε τσαμπουκά στο Αιγαίο. Δεν θα υπάρχει αεροπλάνο που δεν θα αναχαιτίζεται. Τέτοια καουμποϊλίκια δεν περνάνε στην Ελλάδα», διευκρίνισε ο υπουργός Άμυνας.

Καθημερινή

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ