Την αποκατάσταση των ζημιών που έχει υποστεί με το πέρασμα του χρόνου το κτήριο της ΔΕΗ στην περιοχή του Αγίου Νικολάου θα ζητήσει με έγγραφο προς τη διοίκηση της, η Δημοτική Κοινότητα Ρόδου. Αυτό αποφασίστηκε στην πρόσφατη συνεδρίασή της σύμφωνα με τον πρόεδρό της κ. Μίλτο Παγκά.
Μιλώντας χτες στους δημοσιογράφους, ο κ. Παγκάς, είπε τα εξής:
«Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31 Ιανουαρίου, η πρώτη συνεδρίαση για το νέο έτος, της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου όπου εξετάστηκαν διάφορα θέματα στην ημερήσια διάταξη. Ξεκινήσαμε εξετάζοντας μια σειρά από ζητήματα της πόλης, ενώ κάναμε και έναν απολογισμό πεπραγμένων. Όσον αφορά το κτήριο της ΔΕΗ (ΔΕΔΔΗΕ) στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, γνωρίζουμε πως έχει χαρακτηριστεί με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού ιστορικό και διατηρητέο, αλλά είναι εγκαταλελειμμένο και έχει υποστεί σημαντικές ζημιές που πρέπει να αποκατασταθούν στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται για την αναβάθμιση του ανατολικού μετώπου της πόλης μας. Το κτήριο είναι πλέον επικίνδυνο και η Δημοτική Κοινότητα –ύστερα από αιτήματα πολιτών- αποφάσισε να ακολουθήσει μια σειρά από απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποκτήσει μια καλύτερη εμφάνιση. Εμείς αποφασίσαμε να αποστείλουμε σχετικό έγγραφο ή θα κάνουμε ακόμη και παράσταση εάν χρειαστεί στις υπηρεσίες αυτές ώστε να μας ενημερώσουν για τις προθέσεις τους και τα σχέδιά τους για το κτήριο. Τέθηκε ένας προβληματισμός περί γενικότερης ανάπλασης της περιοχής που είναι η πρώην βιομηχανική ζώνη της πόλεως Ρόδου (σφαγεία έως κοιμητήριο κ.λπ.)»
Το δ.σ. της Δημοτικής Κοινότητας ασχολήθηκε ακόμη με προεγκρίσεις αδειών καταστημάτων, ενώ ένα εξίσου σημαντικό θέμα ήταν η παραχώρηση χώρου στον Σύλλογο ‘Φλόγα’ με πολύ πλούσια δράση.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει παράλληλα, ο επανακαθορισμός –όπως είπε και ο κ. Παγκάς- της χωροθέτησης   του περιπτέρου στο Νεώριο (δίπλα στην πιάτσα ταξί) το οποίο απομακρύνεται από εκεί οριστικά.
«Το περίπτερο αυτό, φεύγει οριστικά από εκεί, καθώς η μισθοδοτική σύμβαση για τον κοινόχρηστο χώρο, λήγει τον προσεχή Μάιο. Εμείς γνωμοδοτήσαμε υπέρ της διατήρησης ανοιχτού χώρου και όχι δημιουργίας νέου περιπτέρου. Θέλουμε να μείνει ελεύθερος ο χώρος, να γίνει χώρος περιπάτου και αργότερα, γιατί όχι, να φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις. Σκέψη μας είναι η μείνουν εκεί οι ζωγράφοι και να αναβαθμιστεί συνολικά ο χώρος ώστε να έχει μια όμορφη εμφάνιση η περιοχή» κατέληξε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ