Τις Άγιες αυτές ημέρες που πέρασαν με την Γέννηση του Θεανθρώπου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας Ρόδου «Καμάρι» πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό» στην Παστίδα, που δημιουργήθηκε με κόπο και μεράκι.

Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή μας, καταφέραμε όχι μόνο να ψυχαγωγήσουμε και να διασκεδάσουμε μικρούς και μεγάλους αλλά το σημαντικότερο ήταν ότι περάσαμε το μήνυμα των Χριστουγέννων με το «Τραπέζι της Ελπίδας, της Χαράς και της Αγάπης» που είναι να συνεισφέρεις όπου και όπως μπορείς στην Κοινωνία και στους συνανθρώπους μας.

Η 1η ημέρα περιλάμβανε την Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, Χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση από παιδιά του Συλλόγου και συντροφιά με την μουσική των Τριανταφύλλου Μαρία και Παπαθεοδώρου Ιωάννη το Σάββατο 24/12/2016.

Η 2η ημέρα ανήμερα των Χριστουγέννων είχε τον Μάγο με παράσταση για μικρούς και μεγάλους.

Την 3η ημέρα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας «Καμάρι» γιόρτασε την Γέννηση του Χριστού μας στο «Τραπέζι της Ελπίδας, της Χαράς και της Αγάπης» την Δευτέρα 26/12/2016, με ζωντανή ορχήστρα που αποτελούνταν από τους Καλλιστή Σάββα, Μαυρουδή Ιωάννη, Σιαλούπ Νίνο, Σπάρταλη Χρόνη, Ταμπουρά Γιώργο και με την ορχήστρα των «Μενεξέδων».

Το Σάββατο 31/12/2016 ήρθε ο Άγιος Βασίλης και μοίρασε δωράκια από το Αγιοβασιλόσπιτο ενώ μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με το συναρπαστικό άθλημα της Τοξοβολίας με τον Σάββα Κηπουρό (Διεθνής με την Εθνική Ελλάδας).

Η τελευταία ημέρα του Χριστουγεννιάτικου Χωριού στην Παστίδα την πρώτη ημέρα του νέου έτους, περιλάμβανε Παιχνίδια με Τοξοβολία με τον Σάββα Κηπουρό και Υπαίθριο Εργαστήρι Χειροτεχνικών Κατασκευών με την Κατερίνα Αντωνά για τους μικρούς μας φίλους με πολλές εκπλήξεις.

Δημόσιες ευχαριστίες προς αυτούς που:
Α) Εργάστηκαν επί ενάμιση μήνα για να δημιουργηθεί το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό»:
Κηπουρός Σάββας
Μαυρουδής Ιωάννης
Ράμφος Φραντζέσκος
Σακελλαρίδης Ανέστης
Σαλακενός Σταύρος
Σιαλούπ Ιωσήφ
Σπανός Βασίλης

Β) Βοήθησαν τις ημέρες των εκδηλώσεων:
Αντωνά Κατερίνα
Αυγενικού Θοδωρής
Γερούτση Κοκκώνα
Καλαεντζή Φαίδρα
Καρπαθάκη Μαριάννα
Κατσίλλη Βαρβάρα
Κατσίλλη Ελένη
Κυριαζή Κυριακούλα
Νεμποτάκη Ξένια
Νισυρίου Ειρήνη
Πάττα Σέβα
Σαλακενού Μαρία
Σπάρταλη Κική
Φτάρα Ευαγγελία

Γ) Προσέφεραν:
Σούπερ Μάρκετ
Παπαγεωργίου Γεώργιος
Πάττας Σάββας
«Το Καλάθι της Νοικοκυράς»
Παναγιωτάς
Μαναβική
Παραδοσιακό Μανάβικο «Σκόνης»
Εστιατόρια
«Γέφυρα» Μοσχής Μόσχος
«Πλατεία» Μαραγκοζίδης Σάββας
«Σκαλάκια» Πάττας Σάββας
ΟΜΟΡΦΟΣ CATERING
Κρεοπωλεία
«Ο Γιώργος» – Γιώργος Μάτσης
«Ο Λευτέρης» – Μιχάλης Κοσμάς
Κράτσης Σταύρος
Ζαχαροπλαστεία
«Μέλα-Καραμέλα»
Αρτοποιεία
Ψαρρή Ευφροσύνη
«Το Τρίγωνο» – Τσάππης Βασίλειος
Ποτοποιία
ΒΑΠ ΚΟΥΓΙΟΣ ΑΒΕΕ
ΟΡΦΑΝΟΣ ΑΕ
ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ ΑΕ
Μουσικοί
«Μενεξέδες»
Καλλιστής Σάββας
Μαυρουδής Ιωάννης
Σιαλούπ Νίνο
Σπάρταλης Χρόνης
Ταμπουράς Γιώργος
Ζωγραφιές-Καλλιτεχνίες
Αντωνάς Ιωάννης
Για τα ζωάκια :
ΒΙΟΖΩΡΟΔ – Ζωοτροφες Παστρικου ΑΕΒΕ
Ζερβός Γιώργος
Μιχαλάκης Λουκάς

Ευχαριστίες για την προσφορά τους και για τον κ.Μπαρτατίλα Νικόλαο και για το Εργοτάξιο της ΔΕΗ στην Παστίδα του κυρίου Σουλτζή.

Ευχαριστούμε επίσης τον Γιώργο Πάττα για την κάλυψη των εκδηλώσεων με βίντεο και φωτογραφίες, τον ραδιοφωνικό σταθμό NOTOSNEWS 97,8 και όλα τα ΜΜΕ για την πολύτιμη συμβολή τους.

Τέλος να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την συνδιοργάνωση και για την στήριξη τους την Δημοτική Κοινότητα Παστίδας και την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Αγίου Νικολάου Παστίδας.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας Ρόδου «Καμάρι» στα πλαίσια του «Χριστουγεννιάτικου Χωριού» είχε την τιμή να φιλοξενήσει την Τηλεόραση ΘΑΡΡΙ και την εκπομπή «Πρωτοχρονιά στην Παστίδα με το “Καμάρι”» με τον κ. Νίκο Διμέλλη και με εκλεκτούς καλεσμένους την πρώην Βουλευτή κ.Ιατρίδη Μίκα, τον Αντιδήμαρχο Ρόδου κ.Πόκκια Γεώργιο , την Περιφερειακή Σύμβουλο κ.Φτακλάκη Ελευθερία, τον Αιδεσιμότατο κ.Μακάριο, τον Πρόεδρο της Παστίδας κ.Πάττα Σάββα , τον κ.Μανούσο Στάθη από τους «Μενεξέδες» κ.α.
Ο Σύλλογος μας είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει νησιώτικους παραδοσιακούς χορούς με τα χορευτικά του τμήματα καθώς και παραδοσιακές συνταγές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς της Παστίδας και γι’αυτό αξίζουν ιδιαίτερες ευχαριστίες στους:
Αντωνά Ευαγγελία
Πάττα Αναστασία
Πάττα Δέσποινα
Πάττα Καλλιόπη
Πάττα Σέβα
Σαλαμαστράκη Αναστασία
Σουλούνη Μαριάνθη
Σπάρταλη Κική
Τσάππη Σταματία
Φτάρα Ευαγγελία
Στον κ.Μανούσο Στάθη και στους «Μενεξέδες», στα μέλη των χορευτικών μας τμημάτων και φυσικά στην Τηλεόραση ΘΑΡΡΙ, στον κ.Νίκο Διμέλλη και στο επιτελείο του.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας Ρόδου «Καμάρι» εύχεται σε όλο τον κόσμο Καλή Χρονιά με υγεία, ευτυχία και ευημερία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ