Η Τουρκία δεν επιθυμεί να είναι εκείνη που θα κλιμακώσει την ένταση με την Ελλάδα, αλλά δεν πρόκειται να υποκύψει κιόλας όταν συμβαίνουν γεγονότα, αναφέρει ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας Φικρί Ισίκ, λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του Πάνου Καμμένου στα Ίμια.

Σε δηλώσεις του στη Hurriyet, ο Ισίκ ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα έχει αυξήσει τη συχνότητα των συνοριακών παραβιάσεων, γεγονός που αποδίδει «σε θέματα εσωτερικής πολιτικής της Ελλάδας».Ωστόσο, αναφέρει, αυτό δεν είναι καλό.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας υπογραμμίζει ότι η ένταση μεταξύ των δύο χωρών δεν θα πρέπει να κλιμακωθεί, τονίζοντας: «η Ελλάδα είναι γείτονάς και σύμμαχός μας στο ΝΑΤΟ. Υπάρχουν συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ μας».

 Διαμηνύει ότι τα προβλήματα των δύο χωρών θα πρέπει να επιλυθούν μέσω του διαλόγου και εκφράζει την άποψη ότι η ένταση δεν θα πρέπει να κλιμακωθεί.

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Βεϊσί Καϊνάκ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι επιχειρεί να εκμεταλλευτεί βραχονησίδες, όπως τα Ίμια και απείλησε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα αποτρέψουν μία τέτοια εξέλιξη.

«Η Ελλάδα όπως και στα Ίμια προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολλές βραχονησίδες, όμως η Τουρκία δεν θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ανοίξει νέους χώρους στο Αιγαίο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, όπως μεταδίδει ο Σκάι και πρόσθεσε: «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα αποτρέψουν με κάθε τρόπο μια τέτοια εξέλιξη».

Μετά την επίσκεψη του Πάνου Καμμένου στα Ίμια ακολούθησε μπαράζ παραβιάσεων από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

ΕΘΝΟΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ