Πολύ θετικά στοιχεία είναι τα στοιχεία των κρατήσεων του Ιανουαρίου 2017 για τα ελληνικά ξενοδοχεία από το πάντα έγκυρο HolidayCheck. Το πιο θετικό δε είναι οτι παρατηρείται και μια μεγαλύτερη αύξηση εσόδων, γεγονός που σημαίνει ότι πωλούνται ακριβότερα πακέτα. Βέβαια λόγω της υπερφορολόγησης, ένα μέρος των αυξημένων εσόδων αφορά αυξήσεις στις τιμές των πακέτων, λόγω φορολογίας.

Πιο αναλυτικά και επειδή τα στοιχεία αυτά αφορούν πραγματικές κρατήσεις και όχι εκδήλωση ενδιαφέροντος, σε ποσοστό 98% από την Γερμανία την περίοδο αυτή, και ελάχιστα από Πολωνία και Αυστρία, η εικόνα έχει ως εξής: Οι κρατήσεις τον Ιανουάριο ανήλθαν σε 6.612, σημειώνοντας αύξηση 30% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016

Οι διανυκτερεύσεις τον Ιανουάριο ανήλθαν σε 66.779, σημειώνοντας αύξηση 28% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016, γεγονός που σημαίνει μικρή μείωση των πακέτων από πλευράς παραμονής τα έσοδα τον Ιανουάριο ανήλθαν σε 14,06 εκ. ευρώ , σημειώνοντας αύξηση 42% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016 τα άτομα που αφορούν οι κρατήσεις τον Ιανουάριο ανέρχονται σε 16.272,  σημειώνοντας αύξηση 29% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016

Από πλευράς προορισμών Κρήτη, Ρόδος και Κω βρίσκονται στις πρώτες θέσεις, ενώ στις πρώτες θέσεις των ξενοδοχείων βρίσκουμε τα Anemos Luxury Grand Resort, Apollonia Beach Resort & Spa, Mitsis Norida Beach Hotel, Caravia Beach Hotel & Bungalows, Lyttos Beach Hotel, Hotel La Marquise Luxury Resort Complex, Hotel Kalithea Horizon Royal, κ.ο.κ.. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι στην επόμενη θέση βρίσκεται το lti Amada Colossos, το οποίο βρίσκεται σε φάση ριζικής ανακαίνισης και θα λειτουργήσει  τον Ιούνιο!!!

 

 

Στην Κύπρο Στην μεγαλόνησο οι αυξήσεις είναι ακόμη μεγαλύτερες, σε όλα τα μεγέθη και συγκεριμένα: Οι κρατήσεις τον Ιανουάριο ανήλθαν σε 618 σημειώνοντας αύξηση 52% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016 Οι διανυκτερεύσεις τον Ιανουάριο ανήλθαν σε 5.989, σημειώνοντας αύξηση 53% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016, γεγονός που σημαίνει μικρή μείωση των πακέτων από πλευράς παραμονής τα έσοδα τον Ιανουάριο ανήλθαν σε 1,22 εκ. ευρώ , σημειώνοντας αύξηση 58% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016 τα άτομα που αφορούν οι κρατήσεις τον Ιανουάριο ανέρχονται σε 1.472,  σημειώνοντας αύξηση 50% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016 Από πλευράς ξενοδοχείων το Crystal Springs Beach Hotel στον Προταρά βρίκσεται στην πρώτη θέση, ακολουθούμενο από το Hotel Asterias Beach στην Αγία Νάπα και το Hotel Kefalos Beach Holiday Village, στην Πάφο.

money-tourism.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ