Την έντονη ανησυχία του για την καθυστέρηση προετοιμασίας της πόλης (και κατ’ επέκταση του νησιού, συνολικά) από την δημοτική αρχή Ρόδου, ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου, εξέφρασε με δηλώσεις του προς την «δημοκρατική» ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας κ. Στράτος Καρίκης.
«Η δική μας θέση είναι κάθετη. Για παράδειγμα στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου χάθηκε ήδη πάρα πολύς χρόνος, κι ενώ εισερχόμεθα στην τελευταία διετία προ των εκλογών, η περίφημη προγραμματική σύμβαση δεν προχώρησε ποτέ. Συνεπώς έχουμε μία ακόμη εκκρεμότητα, καθώς η πορεία φθοράς και η… κατηφόρα δεν λέει να σταματήσει. Κι αυτό το θέτω ως προτεραιότητα, διότι η Μεσαιωνική Πόλη πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά ώστε να βρεθούν λύσεις στα χρονίζοντα ζητήματά της.
Από εκεί και πέρα, σε κάθε περίπτωση, τόσο η πόλη, όσο και ολόκληρο τα  νησί της Ρόδου απαιτούν μια πολύ καλή προετοιμασία για την επικείμενη τουριστική περίοδο –που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναμένεται να είναι πάρα πολύ καλή- αλλά η δημοτική αρχή δεν έχει ακόμη προχωρήσει σε τίποτα.
Ούτε για τις παραλίες, ούτε για την εικόνα της πόλης, το πράσινο και κυρίως για την καθαριότητα. Εμείς ως παράταξη στηρίξαμε τις προσπάθειες και τις προτάσεις για να βρεθεί λύση στα θέματα καθαριότητας με την ελπίδα να είναι όλα έτοιμα εγκαίρως, διότι εάν επαναληφθεί η περσινή κατάσταση θα έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα και φυσικά, θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στην εικόνα του τουρισμού μας.
Εάν μέχρι τον Μάρτιο η δημοτική αρχή δεν έχει κάνει καμία απολύτως προετοιμασία, εμείς ως παράταξη κι εγώ προσωπικά, θα καταγγείλουμε οποιαδήποτε παράλειψη διότι πλέον δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για καθυστερήσεις. Ο δημοτικός μηχανισμός οφείλει να λειτουργεί άψογα. Γνωρίζουμε άλλωστε ότι θα υπάρξουν και προσλήψεις γι αυτό και δεν χωρεί αναβολές. Εμείς θα συνεχίσουμε να πιέζουμε προς αυτή την κατεύθυνση και θα επαναφέρουμε το θέμα προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου», δήλωσε ο κ. Καρίκης.

Το θέμα με την μονάδα
καύσης βιομάζας
Παράλληλα, ο κ. Καρίκης σχολίασε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου με την οποία απερρίφθη η εγκατάσταση της μονάδας καύσης βιομάζας στην τοπική κοινότητα Πεταλούδων.
«Παρά το γεγονός πως η απόφαση ήταν ομόφωνη, δεν ξέρω κατά πόσο το ήθελε αυτό η δημοτική αρχή, καθώς είδαμε πως δεν υπήρξε ούτε καν εισήγηση. Και βεβαίως, μπορεί σε κάθε περίπτωση να θέλουμε να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα, εμείς όμως ως παράταξη οφείλουμε να ακούσουμε κατ’ αρχήν την άποψη των κατοίκων και φυσικά, να εξετάσουμε με προσοχή τον χώρο όπου θα γίνει αυτή η εγκατάσταση και τις προϋποθέσεις για την προστασία του περιβάλλοντος. Πρόκειται για μια περιοχή η οποία είναι ιδιαίτερα επιβαρημένη, ενώ όπως αποκαλύφθηκε, δεν αφορά μόνον μία εγκατάσταση αλλά 27 τον αριθμό –οι 15 εκ των οποίων, στην συγκεκριμένη περιοχή.
Η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη. Από την συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο προέκυψε πως δεν υπήρχε αναλυτική μελέτη με τα δεδομένα που πρέπει να δοθούν ώστε να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την δημόσια υγεία και την περιβαλλοντική επιβάρυνση. Πολύ σωστά οι κάτοικοι των κοινοτήτων είχαν αντιρρήσεις. Κι εμείς βρισκόμαστε δίπλα τους για να στηρίξουμε τις θέσεις τους διότι σε κάθε περίπτωση αυτή η περιοχή πρέπει να πάψει να επιβαρύνεται καθ οιονδήποτε τρόπο. Από την άλλη, εάν ψηφιζόταν η πρόταση, ο Δήμος Ρόδου θα έχανε και τα δικαιώματα που έχει να δραστηριοποιηθεί στο μέλλον πάνω σε τέτοιες δράσεις –για παραγωγή ενέργειας. Είναι θετικό το ό,τι η απόφαση ήταν ομόφωνη, αλλά από εκεί και πέρα, πρέπει να δούμε με προσοχή τις επόμενες κινήσεις».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ