Ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου θα προσφύγει σήμερα για την ακύρωση ή την μεταρρύθμιση της διάταξης του Ειδικού Ανακριτή  Διαφθοράς με την οποία του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του την 1η και 16η ημέρα κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του,  επιτελής του Κτηματολογίου Ρόδου, κατηγορούμενος για απιστία στην Υπηρεσία.
Η προσφυγή θα υποβληθεί από το συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορουμένου, δικηγόρο κ. Κώστα Σαρή.
Η επιβολή των ως άνω περιοριστικών όρων στον δημόσιο υπάλληλο σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από τους δικηγόρους του νησιού, που στέκονται στην συντριπτική πλειοψηφία τους στο πλευρό του.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στην προσφυγή θα τονίζεται ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος για την επιβολή περιοριστικών όρων στον κατηγορούμενο κι ότι δεν έχει αξιολογηθεί η απόφαση του Πενταμελούς Πειθαρχικού Συμβουλίου, που έκρινε ομοφώνως, ότι δεν πρέπει να τεθεί σε προσωρινή αργία.
Υφίσταται, όπως τονίστηκε, αντίφαση, από την μια το Πειθαρχικό Συμβούλιο που απαρτίζεται από δύο Εφέτες, έναν Αντεισαγγελέα Εφετών και δύο υπαλλήλους, να κρίνει ότι ο ελεγχόμενος υπάλληλος μπορεί να παραμείνει στην υπηρεσία του κι από την άλλη, στα πλαίσια της προδικασίας της ποινικής αξιολόγησης της ίδιας πράξης να θεωρείται ουσιαστικά ότι μπορεί να φύγει από την χώρα, ότι είναι ύποπτος φυγής!
Ο ίδιος δε έχει τονίσει σ’ όλους τους τόνους ότι είναι αθώος.
Θυμίζουμε ότι στα πλαίσια των ερευνών για την πολύκροτη υπόθεση του σκανδάλου της εκποίησης δημοσίων ακινήτων με την χρήση ανυπόστατων αποφάσεων εκποίησής τους, στο πλαίσιο του Ν. 719/1977, είχαν αναζητηθεί αρμοδίως στα πλαίσια της δικαστικής έρευνας στοιχεία γύρω από υπόθεση με κατηγορούμενο έναν ιδιώτη, που απηλλάγη τελικώς από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου (σε πρώτο βαθμό του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 8 ετών)..
Ενώ ζητήθηκε αρμοδίως από τον τότε Ανακριτή, από τον ελεγχόμενο υπάλληλο του Κτηματολογίου να προσκομιστεί στα πλαίσια της δικαστικής έρευνας σχετική πράξη κτηματολογικού δικαστή, που εφέρετο να έχει εκδοθεί το έτος 1996, για την μεταγραφή της πλαστής απόφασης εκποίησης, η απάντηση, που είχε δοθεί ήταν ότι δεν είχε βρεθεί.
Τελικώς η συγκεκριμένη απόφαση φέρεται να βρέθηκε από τον Κτηματολογικό Δικαστή στο γραφείο του.
Απολογούμενος ενώπιον του Ειδικού Ανακριτή, ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι οποιοσδήποτε θα μπορούσε να αφήσει οτιδήποτε στο γραφείο του προκειμένου να θεμελιωθεί σε βάρος του ευθύνη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ