Στο γκρουπ των γρηγορότερων Ελληνίδων αθλητριών μπήκε η Ροδίτισσα Ραφαέλα Σπανουδάκη, που διένυσε τα 60 μ. σε 7.30 και έγινε η όγδοη Ελληνίδα όλων των εποχών στην Ελλάδα μαζί με την Εύη Νεσούδη.

Η αθλήτρια του Κώστα Βογιατζάκη στο ντεμπούτο της στη σεζόν στο μίτινγκ του Ρέιμς, όχι μόνο κατάφερε να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ (7.49), αλλά να πιάσει το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου, που θα είναι η πρώτη της μεγάλη διοργάνωση. Περίπου μία ώρα αργότερα η Σπανουδάκη πήρε και πάλι θέση στον βατήρα, για τον τελικό της απόστασης και κατάφερε να σημειώσει έναν εξίσου εντυπωσιακό χρόνο.

Η νεαρή σπρίντερ τερμάτισε σε 7.38 και επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο την καλή αγωνιστική της κατάσταση. Μάλιστα η αθλήτρια του Κώστα Βογιατζάκη ενημερώθηκε τελευταία στιγμή, πως θα γίνει τελικός, αφού αρχικά τους είχαν πει πως θα τρέξουν μόνο στις σειρές.

«Η επίδοση της ήταν εξαιρετική, παρά το γεγονός ότι είχε τεχνικά λάθη στα τελευταία μέτρα. Στον τελικό η κούρσα ήταν πραγματικά πολύ καλή. Ήταν χαλαρή, δεν πιέστηκε και σημείωσε μια καλή επίδοση», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Βογιατζάκης.

Ο Παναγιώτης Τριβυζάς ήταν νικητής στα 60 μ. των Ανδρών με 6.72, ωστόσο δεν πήγε όσο καλά θα ήθελε, ενώ τρίτος στην ίδια κούρσα ήταν ο Παναγιώτης Ανδρεάδης με 6.74. Οι δύο αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να κυνηγήσουν καλύτερες επιδόσεις, στους αγώνες που ακολουθούν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ